-
Gaminimo laikas1val
-
Porcijų skaičius6
-
Peržiūros
Po ilgojo “cheat weekend”, kai privalgėm visko ko tik norėjosi, bet nebūtinai vertėjo, likusiai savaitės daliai siūlau pasigaminti sveikesnį variantą pietums. 😁
Pas mus moliūgai dar nesibaigė, tad pagalvojau, jog galim panaudoti juos vietoje lazanijos lakštų.
Skonį gyrė ir vyras, nors jam moliūgai, cukinijos ir baklažanai yra nemėgstamiausi ingredientai maiste 😅😂
Ingredientai
Moliūgų lazanija
Žingsniai
Žingsnis 1
Plonomis riekelėmis supjaustytą moliūgą dedame į orkaitę ant grotelių, pabarstome bulvių prieskoniais ir apkepame 180 laipsnių orkaitėje 20min. Galima apkepinti ir ant griliaus.
Žingsnis 2
Kol kepa moliūgas, paruošiame faršą: keptuvėje apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną bei faršą. Kai faršas apskrunda supilame pupeles ir patroškiname dar 5-10min.
Žingsnis 3
Pievagrybius supjaustome riekelėmis ir apkepiname keptuvėje, kad gražiai apskrustų.
Žingsnis 4
Sluoksniuojame lazaniją: dedame keptą moliūgą, ant jo dedame faršą su pupelėmis, dėliojame apkepintus pievagrybius, pusę lydyto sūrelio ir fermentinio sūrio.
Žingsnis 5
Tada dedame antrą sluoksnį vėl tokia pat tvarka.
Žingsnis 6
Sluoksniuotą lazaniją dedame į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20 min.
Skanaus!
Palikite apžvalgą