• Gaminimo laikas
    1h
  • Porcijų skaičius
    8
  • Peržiūros
    274

Turiu prisipažinti, kad kiauliena nuo pat vaikystės nebuvo mano mėgstamiausia mėsa 😀 Nelabai patikdavo man riebaliukai kiaulienos kepsniuose ;D Bet atradus kiaulienos išpjovą, atrodo kad naujai atradau kiaulieną 🙂 Ši mėsa yra liesa, o valgant keptą būna minkšta ir sultinga. Tad būtent šią kiaulienos dalį nusprendžiau panaudoti Velingtono kepsniams.

Ingredientai

Velingtono kepsniai

    Žingsniai

    Žingsnis 1

    Pievagrybius ir svogūnus smulkiai supjaustome ir apkepiname keptuvėje. Apkepinus perdedame į indą ir paliekame atvėsti.

    Žingsnis 2

    Iškočiojame tešlos lakštus, dedame ant jų pievagrybių ir svogūnų masės ties viduriu per visą ilgį, ant viršaus dedame persiladu apibarstytą išpjovos gabalėlį, ant išpjovos viršaus taip pat paskirstome pievagrybių ir svogūnų masę ir galiausiai ant viršaus dedame antrą tešlos lakštą susukant į vyniotinį. (Man gavosi du tokie vyniotinukai, nes du gabalėlius išpjovos vyniojau atskirai).

    Žingsnis 3

    Aptepame velingtonų viršų kiaušinio plakiniu ir dedame į 180 laipsnių orkaitę kepti. Kepame apie 40min.

    Pjaustome gabalėliais ir patiekiame su salotomis, bulvėmis ar kitu mėgstamu garnyru.

    Jum taip pat galit patikti

    Palikite apžvalgą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    X