
-
Gaminimo laikas1h
-
Porcijų skaičius8
-
Peržiūros
Turiu prisipažinti, kad kiauliena nuo pat vaikystės nebuvo mano mėgstamiausia mėsa 😀 Nelabai patikdavo man riebaliukai kiaulienos kepsniuose ;D Bet atradus kiaulienos išpjovą, atrodo kad naujai atradau kiaulieną 🙂 Ši mėsa yra liesa, o valgant keptą būna minkšta ir sultinga. Tad būtent šią kiaulienos dalį nusprendžiau panaudoti Velingtono kepsniams.
Ingredientai
Velingtono kepsniai
Žingsniai
Pievagrybius ir svogūnus smulkiai supjaustome ir apkepiname keptuvėje. Apkepinus perdedame į indą ir paliekame atvėsti.
Iškočiojame tešlos lakštus, dedame ant jų pievagrybių ir svogūnų masės ties viduriu per visą ilgį, ant viršaus dedame persiladu apibarstytą išpjovos gabalėlį, ant išpjovos viršaus taip pat paskirstome pievagrybių ir svogūnų masę ir galiausiai ant viršaus dedame antrą tešlos lakštą susukant į vyniotinį. (Man gavosi du tokie vyniotinukai, nes du gabalėlius išpjovos vyniojau atskirai).
Aptepame velingtonų viršų kiaušinio plakiniu ir dedame į 180 laipsnių orkaitę kepti. Kepame apie 40min.
Pjaustome gabalėliais ir patiekiame su salotomis, bulvėmis ar kitu mėgstamu garnyru.
Palikite apžvalgą